Verzekering

Tijdens een scoutsvergadering zitten we niet stil. Er wordt heel wat afgespeeld en geravot. Het kan dus best gebeuren dat een klein ongelukje zich voordoet.

Geen paniek !! Elk lid van onze scoutsgroep is altijd verzekerd, vanaf dat zijn/haar lidgeld betaald werd.

Wat te doen indien mijn zoon/dochter naar de dokter/ziekhuis moest omwille van een ongeval ?

  1. Vraag bij de leiding naar een verzekeringspapier. Zij hebben dit papier meegenomen naar de arts of het ziekenhuis. De arts vulde pagina 4 (doktersattest) in of voegde een eigen doktersattest bij toe aan het verzekeringspapier.
  2. Vraag aan de leiding of alle nodige info werd ingevuld. Onder andere: naam en gegevens van een takleider, verslag van het ongeval, enzovoort. Pagina 1 en 2 moeten deels zijn ingevuld.
  3. Vul zelf de onbrekende gegevens in (op pagina 1)
  4. Stuur het verzekeringsformulier op naar Ethias (adres staat in de rechter bovenhoek van het verzekeringspapier.

BELANGRIJK !!! Facturen van ziekenhuis of huisarts moeten steeds eerst door u worden betaald. Deze kunnen mee met het verzekeringsformulier worden opgestuurd of achteraf aan Ethias worden bezorgd (samen met het naam en lidnummer/dossiernummer).

Eenmaal het verzekeringsformulier en de facturen werden opgestuurd, neemt Ethias met u of uw ziekenfonds contact op om de kosten terug te betalen.

Speciale gevallen

Persoonlijke verzekering

Een lid van Scouts en Gidsen Vlaanderen is altijd verzekerd.
Indien men tijdens een vergadering, weekend of kamp een niet-lid meeneemt is deze niet verzekerd. Op een kamp raden wij aan deze te laten verzekeren. Omdat dit een lage kost (€ 4) is mag dit geen probleem vormen.

BELANGRIJK !!! Elk lid kan beroep doen op de scoutsverzekering indien het ongeval zich voordoet tijdens de scoutsvergadering zelf, maar ook op de heenweg en de terugweg van het lokaal/huis.

Materiële verzekering

Brillen, contactlenzen, tandprothesen,... zijn net zoals een lichamelijk letsel verzekerd onder de scoutsverzekering. Deze worden terugbetaald tot een waarde van €250.
Auto's en ander materiaal zijn niet automatisch verzekerd. Enkel als men hier een speciale verzekering voor afgesloten heeft, kan men terugvallen op de scoutsverzekering.

Risicoactiviteiten

Rotsklimmen, speleologie, rafting, canyonning, ... zijn verzekerd over heel de wereld, enkel als er een erkend begeleider aanwezig is.